Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oamenii legii, responsabili de asigurarea…

Oamenii legii, responsabili de asigurarea liniștii, în timpul alegerilor locale

Inspectoratul General de Poliție activează astăzi, 14 iunie, într-un regim special, pentru a asigurara o bună desfăşurare a alegerilor locale, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor în această perioadă.

Conform Planului de măsuri, pe perioada alegerilor electorale, pentru asigurarea pazei locurilor unde sunt organizate secţii de votare și asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică vor fi angrenaţi în jur de 6 100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii vor acţiona, conform competenţelor, atunci când situaţia o va impune.

În ziua desfășurării alegerilor, polițiștii vor sta în afara secției de votare și vor interveni în incinta secțiilor de votare doar la solicitarea președinților secțiilor de votare. În cadrul procedurii de vot cu urna mobilă, polițiștii vor asigura securitatea acesteia.

După finisarea procesului de vot, angajații IGP vor asigura paza la transportarea de către președinte și alți membri ai biroului electoral a cutiei (pachetului) sigilate, în care se vor afla materialele electorale și buletinele de vot, pentru a fi predate consiliilor electorale de circumscripție, până la predarea lor în modul stabilit.

Amintim că astăzi, 14 iunie, au loc alegerile locale în întreaga țară.