Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O moldoveancă din Marea Britanie…

O moldoveancă din Marea Britanie a adunat 3 milioane de lei pentru caritate

Fondatoarea organizației caritabile Moldova AID din Marea Britanie, Victoria Dunford, a revenit în țară pentru a edifica și a lansa un centru de reabilitare și intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități din raionul Rășcani, la baștina sa.

În mai puțin de trei ani, Victoria a reușit să lanseze un proiect major de reconstrucție și înzestrare, după model britanic, a Centrului Phoenix din Râșcani: http://www.moldova-aid.org/.

„Reconstrucția unui edificiu delăsat din Rîșcani costă peste 2.8 milioane lei, și întreaga sumă, precum și tot arsenalul de utilaje, echipamente medicale, mobilier și accesorii se datorează eforturilor acestei femei”, susțin localnicii.

„De trei ani, de când am pornit aceste activități, am susținut cele mai vulenrabile persoane din Moldova și anume cele cu dizabilitati. Dar de una singură nicidecum nu aș fi reușit. Doar prin eforturi comune putem fi mai puternici, mai rezultativi și mai buni”, susține Victoria Dunford.

Centrul Phoenix, odată deschis în toamna 2015, nu va găzdui sub acoperișul său lacrimi și durere. Centrul Phoenix va găzdui dragoste și zâmbete de copii alintați, iubiți și îngrijiți. Copii, care vor pleca de acolo cu drepturi egale și cu șanse egale.

Mai multă informație despre Victoria Dunford, citiți în articolul realizat de ZdG.