Ministerul de Externe nu deține deocamdată confirmări oficiale că victimele sunt cetățeni ai R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a patru cetățeni moldoveni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeș, se arată într-un comunicat al instituției.

„MAEIE întreprinde toate demersurile corespunzătoare pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află cetăţeni moldoveni, precum şi circumstanţele prăbuşirii avionului”, scrie MAEIE.

Cu jumătate de oră în urmă, la 17.30,  Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova (ACC) a anunțat printr-un comunicat de presă că o echipă de investigare din cadrul instituției va pleca de urgență în Côte d’Ivoire pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în R. Moldova, care aparține companiei Valan International Air Cargo și care transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

Surse media internaționale, cu trimitere la declarațiile ministrului ivorian al afacerilor interne și securității, Sidiki Diakite, scriu că patru cetățeni ai R. Moldova au decedat, iar alți doi au fost răniți în accidentul aviatic care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 14 ocotmbrie.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *