Principală  —  IMPORTANTE   —   Luptătoarea Anastasia Nichita, pe primul…

Luptătoarea Anastasia Nichita, pe primul loc în clasamentul mondial

Sursa foto: United World Wrestling

Luptătoarea Anastasia Nichita a început anul 2024 pe primul loc în clasamentul mondial la categoria de greutate de până la 57 de kg. Conform Federației Internaționale de Lupte, sportiva din R. Moldova conduce în ierarhia mondială cu un total de 47 200 de puncte.

Ea este urmată în clasament la această categorie de greutate de japoneza Tsugumi Sakurai, care are la activ 45 000 de puncte și de poloneza Anhelina Lysak cu 33 200 de puncte, menționează Ministerul Educației și Cercetării (MEC) într-un comunicat.

Prima medalie cucerită de Anastasia Nichita în acest an a fost la Turneul Internațional de lupte din categoria Ranking Series de la Zagreb, Croația, unde a intrat în posesia distincției de bronz.

Anastasia Nichita a fost desemnată de MEC drept cea mai bună sportivă a anului 2023. Totodată, tânăra a devenit prima reprezentantă a R. Moldova, calificată la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din acest an.

Sursa foto: United World Wrestling

Anterior, Ziarul de Gardă a însoțit mai mulți sportivi de performanță la antrenamentele lor și a discutat cu ei despre cât de greu este să obții rezultate înalte fără un suport corespunzător din partea statului. Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost primul edificiu sportiv pe care l-am vizitat.