Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lista secțiilor de votare care…

Lista secțiilor de votare care ar putea fi deschise în Republica Moldova pentru prezidențialele din România

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă o primă listă de propuneri pentru sediile secțiilor de votare din străinătate, pentru alegerile prezidențiale care urmează să aiba loc în noiembrie, în Romania.

Pe 3 octombrie 2019, MAE al Romaniei a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) o listă cu 444 de secții de votare propuse de misiunile diplomatice și oficiile consulare.

Astfel, pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, din România, în Republica Moldova ar putea fi deschise 36 secții. 11 ar urma să fie amenajate la Chișinău, iar restul în mai multe raioane din țară.

Termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea propunerilor de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019, iar până la expirarea acestuia MAE al României preconizează că vor fi înființate peste 800 de secții de votare în străinătate.

Ziua aleasă la nivel național pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale din România este de 10 noiembrie, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50%+1 din voturi, un al doilea scrutin se va organizat pe 24 noiembrie.

Însă, potrivit unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota începând cu vineri, 8 noiembrie și respectiv vineri 22 noiembrie, în cazul celui de-al doilea scrutin. Așadar, diaspora va avea la dispoziție 3 zile pentru a-și exprima dreptul de vot, scrie presa română.

Harta interactivă cu secțiile de votare o găsiți AICI.