Ialoveni: O fetiță de 4 ani a decedat după ce a fost mușcată de un câine. Ce spune poliția

Astăzi, 14 august, o fetiță de 4 ani din Mileștii Mici, raionul Ialoveni, a decedat după ce a fost mușcată de un câine din gospodărie. Poliția a fost sesizată la ora 12:45 și se află până în prezent la fața locului.

Contactată de ZdG, ofițera de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Ialoveni, Silvia Vetcu, a negat informațiile apărute în presă potrivit cărora câinele ar fi fost omorât și a spus că „nu este găsit”.

Totodată, aceasta a declarat că „mama fetiței este în șoc, nu vorbește nimic, i se acordă consiliere psihologică”.

Reprezentanta IP Ialoveni a mai menționat că mai multe informații vor fi făcute publice ulterior.

„Deplasându-se la fața locului, poliția a constatat că la locul solicitat în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, locuiește o femeie de 25 ani împreună cu concubinul său și două fetițe minore de 7 și 4 anișori. La 14 august 2019 minorele se aflau la domiciliu împreună cu tatăl concubinului. În  curtea casei se aflau legați cu lanț doi câini, de rasă ciobănesc german. În timpul când minorele se aflau singure în curtea casei, unul dintre câini a rupt lanțul și a atacat minora de 4 anișori. Cealaltă minoră a alergat în stradă, chemând vecinii să o salveze. În urma leziunilor suferite, și anume mușcături în regiunea capului, minora de 4 anișori a decedat până la venirea poliției. La fața locului au fost solicitați reprezentanții ANSA pentru prelevarea mostrelor și urmează să stabilească dacă câinii erau bolnavi. Pe cazul dat a fost inițiat proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele. Actualmente, la fața locului s-a deplasat și psihologul IP Ialoveni pentru acordarea consilierii psihologice minorei de 7 anișori. Alte circumstanțe se stabilesc”, precizează IP Ialoveni într-un comunicat de presă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *