(foto) Trei luni în Kosovo: ce fac militarii moldoveni

În trei luni de aflare în Kosovo, cei 40 de militari moldoveni care fac parte din contingentul KFOR-8 au asigurat paza obiectelor de importanţă majoră, au efectuat patrulări în regiune, au învățat tehnici de luptă, au executat trageri și au fost instruiți în cadrul unor cursuri specializate de evacuare medicală, controlul mulţimii şi de geniu.

Într-un comunicat al Ministerului Apărării, se precizează că militarii detașați în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR-8 din Kosovo execută misiuni specifice în aria de responsabilitate. În cele trei luni de când au fost detașați, susține comandantul contingentului, maiorul Ruslan Varivanov, cei 40 de militari profesioniști au asigurat paza obiectelor de importanţă majoră, inclusiv baza „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, şi au efectuat patrulări în regiune.

Totodată, pacificatorii moldoveni au fost instruiţi de partenerii italieni, americani, sloveni şi austrieci în cadrul unor cursuri specializate de evacuare medicală, controlul mulţimii şi de geniu. De asemenea, ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale au învăţat tehnici de luptă corp la corp şi au executat trageri, împreună cu militarii din alte contingente.

Contingentul KFOR-8 a plecat în Kosovo în luna decembrie 2017. 

KFOR (Forţele din Kosovo) sunt o forţă militară condusă de NATO cu scopul menţinerii păcii în Kosovo, aflată sub administraţia ONU după sfârşitul războiului din Kosovo. R. Moldova participă în cadrul KFOR începând cu 8 martie 2014, când a trimis un contingent de 41 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Foto: Ministerul Apărării

Citiți un interviu Andrei Ţăranu, comandantul contingentului Armatei Naţionale KFOR 7


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *