[Foto-Reportaj] Marea Adunare Națională. ,,A venit timpul ca R. Moldova să-și regăsească identitatea națională”

Piaţa Marii Adunării Naţionale a împânzită, la 5 iulie curent, de tricolorul României și românii veniți din toate colţurile țării, dar şi de peste Prut, care s-au reunit pentru a susține Unirea R. Moldova cu România.

Participanţii la eveniment au interpretat cântece patriotice şi scandat: „Vrem unire!”, „Basarabia, pământ românesc”.

„Unirea cu România înseamnă un viitor mai bun, perspective, condiții de viață mai normale și mai puțină corupție. Viitorul nostru e alături de România, de frații noștri”, ne-a spus Alexa Portas, studentă. „Noi suntem cei care trebuie să ne alegem viitorul, dar să nu acceptăm dezastrul și îndemnul politicienilor de a părăsi țara. Vedem cum situația în care ajunge țara nu face decât să ne izgonească din propria casă, propria țară…”, a explicat prietenul tinerei, Ion Dulgheru.

„R. Moldova este o parte din inima ruptă a României. Rana sângerează și doare pentru că suntem departe unul de altul”, este de părere Ina Camâș, pensionară.

Potrivit lui Constantin Rotari, pensionar, România este sora Moldovei, care „ne va ajuta să intrăm direct în familia Uniunii Europene. A venit timpul ca R. Moldova să-și regăsească identitatea națională și să se alăture fraților din România”.

Menționăm că în cadrul Marii Adunări Naţionale oamenii au semnat actul unirii. Semnatarii apelului susțin că unica șansă de revenire în familia popoarelor europene este reunificarea R. Moldova cu România. După Marea Adunare Națională, oamenii, cu suflet român, au pornit, pe jos, spre București,  într-un marș dedicat lui Ștefan cel Mare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Rusu Mihai

    Superbe poze care prind ceva din sentimentul romanesc dupa care tanjesc toti moldovenii care se considera romani si moldoveni in acelasi timp,iar pe 11 iulie sa ne intalnim cu totii la Prut sa ” poluam cu flori ” raul care desparte romanii de romani,pt.ca asa au vrut doi mari criminali Stalin si Hitler care au luat zonele dorite din Romania( Basarabia,Buceag,Bukovina de Nord,Herta,nordul Maramuresului Istoric,Insula Serbilor)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *