Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj - II] Protestul din…

[Foto-Reportaj – II] Protestul din Piața Marii adunări Naționale

Astăzi, 6 septembrie, la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) zeci de mii de oameni din întreaga țară participă la protestul organizat împotriva guvernării.

Protest la 6 septembrieProtestatarii cer demisia președintelui Nicolae Timofti. „Vrem prin vot direct, universal și secret al poporului să fie ales președintele statului. Să avem și noi verticalitate. Să nu plecăm de aici până nu obținem ce ne-am propus. Noi decidem, pentru că noi suntem poporul”, a strigat mulțimea din PMAN.

Organizatorii protestului urmează să prezinte revindecările Marii Adunări Naționale din 6 septembrie. Totodată, organizatorii protestului îndeamnă oamenii să nu plece din Piaţă până nu sunt îndeplinite revendicările înaintate guvernării: demisia preşedintelui Nicolae Timofti, alegeri anticipate, alegerea preşedintelui prin vot direct, demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar etc.

Amintim că la 6 septembrie, poliţiştii se află la datorie pentru asigurarea ordinii publice şi securităţii circulaţiei rutiere în timpul desfăşurării evenimentelor.

Circulația este restricționată pe tronsonul cuprins între străzile bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, str. A. Pușkin, str. Columna, str. 31 august. Totodată, pentru asigurarea securității cetățenilor și buna desfășurare a evenimentelor din PMAN, MAI a mobilizat toate subdiviziunele.

„Numărul forțelor de ordine prezente la aceste evenimente va fi suficient pentru asigurarea ordinii publice, a securității circulației rutiere și pentru a interveni, în caz de necesitate. Poliția va asigura loc de parcare pentru cei veniți din toate regiunile țării. De asemenea, rugăm cetățenii să colaboreze cu poliția dacă observă persoane suspecte, cu măști pe față sau ranițe la spate”, a declarat ministrul de Interne, Oleg Balan în cadrul unei conferințe de presă.

Oamenii se arată nemulțumiți de actuala guvernare. „Au blocat circulația unor autobuze cu protestatari, au anulat circulația trenurilor, au organizat concerte în aceiași zi a protestelor, au anulat, în ajunul protestelor, scumpirile… și toate acestea sunt făcute de cei pe care i-am ales… Nu mai suportăm”, ne-a spus Iurie Grozu, protestatar.

Menționăm că tot astăzi, un protest este organizat de Grigore Petrenco în fața Academiei de Științe.