(FOTO) Niculina Bulat este înmormântată azi lângă mama sa. O comisie ministerială se întrunește pentru analiza cazului

Astăzi, 6 noiembrie, Niculina Bulat va fi înmormântată în satul ei de baștină, Drochia, raionul Drochia. Tot astăzi la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale se întrunește o comisie care va examina acest caz.

Corpul neînsuflețit al Niculinei Bulat a fost transportat sâmbătă acasă, după ce a decedat la Spitalul de Urgență. Amintim că Niculina Bulat s-a adresat medicilor la 21 octombrie noaptea, după ce burta ei a plesnit din cauza ascitei.  După  ce medicii de la Drochia i-au aplicat un  pansament, iar cei de la Bălți i-au scos lichid din burtă și i-au aplicat suturi, ea a fost trimisă acasă, fără să fie spitalizată și fără să i se acorde transport specializat și medicație ulterioară. Medicii au constatat că avea hernie strangulată la intestin, o complicație severă care pune viața în risc.

După ce ZdG a scris despre acest caz, Niculina Bulata fost luată de acasă cu ambulanța și transportată la Chișinău, la Spitalul de Urgență, fiind operată de hernie, însă a decedat la câteva ore.

Boris Gâlcă, secretar general al Minsiterului Sănătății și Protecției Sociale a declarat pentru ZdG că va asigura toate cele necesare pentru înmormântare, inclusiv haine, sicriu, transport. Rudele Niculinei au conformat că toate acestea au fost oferite, inclusiv organizarea mesei de pomenire, dar regretă că ea nu a beneficiat de un tratament și atitudine mai umană atunci când s-a simțit rău. Niculina va fi înmormântată azi, luni, 6 noiembrie 2017, la cimitirul din satul Drochia, alături de mama sa.

Tot azi, Boris Gâlcă, secretarul de stat al Ministerului Sănătății susține că este organizată o ședință a unei comisii care va elucida încălcările și erorile medicale pe acest caz. La finele săptămânii trecute, Procuratura de la Drochia a anunțat că a pornit o anchetă pe acest caz.

ZdG va urmări situația și va reveni cu informații.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Le Justicier

  EDELWEIS NU ERA PENTRU NICULINA BULAT

  Mai bine zis Edelweis nu era făcut de pârțul oligarh Plahotniuc pentru Niculina Bulat. Pârțul oligarh își cheltuia doar o mică parte din banii furați de la popor, dar nu pentru cei care aveau mare nevoie de ajutor medical, care se zbateau între viață și moarte pe pragurile spitalelor regimului Plahotniuc. Aceștea nu sunt primiți în spital și sunt lăsați în stradî să moară cât mai repede și să lase în urma lor cale liberă pentru Edelweisuri cu fetișcane plătite din belșug de oligarh, știm noi pentru ce servicii, cât de medicale și cui.

  Unii se vor grăbi sa spună, că vorbesc îndodi, asemenea pacientului ivancelgroaznic, ciuleandra, etc.”, dar vorbesc în cunoaștere de cauză. A fost de ajuns, ca în filmul ăla “O zi din viața lui Vlad Plahotniuc”, regizat de burtosul Cristi Tabara cu atâta talent pupcurist să văd zâmbetul galeș adresat de “șefa” Edelweisului “bossului” său și mi-a devenit absolut clar, care-i rolul Edelweisului și de ce lucrătoarele cu posturile cele mai înalte arată atât de bine. Să fie cazul cel fericit, când frumusețea concubinează perfect cu talentul profesional? Nu cred, mai degraba ar fi de crezut ca frumusețea concubinează cu talentul de balerine.

  “Peste 20 de mii de copii au primit asistență medicală gratuită în cadrul proiectului
  “Renaște Moldova”. Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss a făcut totalurile campaniei de caritate pe parcursul acestui an. Astfel, din aprilie până în octombrie, cabinetul pediatric mobil a ajuns în 325 de localități.”

  Niculina Bulat nu va mai primi niciodată “asistență medicală gratuita în cadrul proiectului “Renaște Moldova” de la Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss”. Poate va primi asistență de înmormântare gratuită de la fundația Guvernul Republicii Moldova “Pavel Filip”. Poate Da!, dar poate Nu!, ca-n bâlciul cela ieftin cu casete cu bani al țiganului, cela Negru de pe teliviziunea lui Plahotniuc PrimeTV. Dar pentru Niculina Bulat toate acestea n-au contat și nu vor mai conta NICIODATA.

  P.S. Între timp au apărut comentarii neghioabe, cum că Plahotniuc și subalternul lui Dodon nu sunt vinovați de moartea Niculinei Bulat. Dar, dumneaei cu burta spartă n-a fost primită în spital, fiind aruncată în stradă în situația foarte gravă, în care se afla, apoi după operație în loc să fie lăsată în spital sub observație a fost, iar aruncată în sradă. Apropo, în această situație gravă a fost adusă de medicina regimului Plahotniuc și toată vina o poartă personal Plahotniuc.

 2. Lilian007

  Chiar așa? Adică, justiția a capturat, învățământul a capturat, medicina a capturat, etc. Iar când vine vorba de răspundere, pârțul Plahotniuc zice că nu… Da așa n-o să-ți meargă, nenorocitule. Mai de vreme sau mai târziu vei răspunde, cu vârf și îndesat. Și pentru justiție, și pentru medicină, și pentru uzurparea puterii în stat. Cu ce suntem noi mai răi, ca românii? Ei lui Ceaușescu i-au făcut proces european pentru uzurparea puterii în stat și apoi au intrat în UE, iar noi ce, nu suntem în stare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *