Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ La ce etapă se…

FOTO La ce etapă se află lucrările de construcție a podului Leova-Bumbăta. Precizările MAI

Sursa foto: MAI

Lucrările privind operaționalizarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta continuă cu noi activități. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pe 9 mai 2023 subunitățile de Geniu Pontonieri al R. Moldova și României au inițiat amplasarea elementelor podului de pontoane cu ancorarea de malul moldovenesc al râului Prut. MAI susține că pe parcursul săptămânii curente urmează să se desfășoare lucrările de conectare a elementelor podului.

„Conform planului de desfășurare a lucrărilor în teren, pe teritoriul R. Moldova accesul la podul de pontoane este finalizat, iar amenajarea provizorie a platformei pentru parcare și asigurare a accesului către punctul de trecere sunt realizate în proporție de peste 80%”, susțin reprezentanții MAI.

Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier, pe segmentul moldo-român. Odată instituit, acesta va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

În conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere, deschiderea acestuia se va efectua după crearea infrastructurii corespunzătoare, precum și asigurarea cu personal necesar, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.

Sursa foto: MAI
Sursa foto: MAI
Sursa foto: MAI
Sursa foto: MAI

Decizia privind instituirea unui nou punct de trecere a frontierei de stat a fost luată în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). În vara anului 2022 au început și lucrările de construcție a podului.