Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fiul regretatului Andrei Galben a…

Fiul regretatului Andrei Galben a fost ales în funcția de rector al ULIM

ulim.md

Ilian Galben, fiul regretatului Andrei Galben, fondatorul Universității Libere Intarnaționale din R. Moldova (ULIM) a fost ales în funcția de rector al ULIM. În urma procedurii de vot desfășurată miercuri, 4 aprilie, Ilian Galben a obținut 123 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Lilia Mărgineanu, doctor în drept, conferențiar universitar, a obținut 17 voturi.

La 5 aprilie, Consiliul pentru Dezvoltare Strategică Instituțională al s-a întrunit în ședința de validare a rezultatelor alegerii noului rector. Procesul alegerilor rectorului ULIM a fost monitorizat și evaluat de către membrii Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituțională al ULIM: Boris Volosatîi, Președintele Consiliului, Natalia Osoianu, dr., conf. univ., Secretarul consiliului, Ilie Grinceșen, dr., membru al Consiliului.

Conform planului managerial depus la funcția de rector al ULIM, Ilian Galben, care anterior a deținut funcția de rector-interimar, își propune drept scop ca ULIM să devină instituția ce va asigura o educaţie complexă şi pluridisciplinară, cercetări ştiinţifice de perspectivă şi de importanţă majoră la nivel naţional şi internaţional. Totodată, Illian Galben are intenția ca ULIM să fie recunoscut ca un model pentru sistemul învăţământului superior naţional, european şi internaţional.

Andrei Galben, tatăl lui Ilian Galben, a fondat ULIM în anul 1992 și a deținut funcția de rector al ULIM până în 2017. La 17 decembrie 2017, la vârsta de 69 de ani, academicianul și rectorul ULIM, Andrei Galben, s-a stins din viață.

 

Foto: ulim.md