Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Exerciții de securitate înainte de…

Exerciții de securitate înainte de reuniunea Comunității Politice Europene: polițiștii moldoveni se vor antrena împreună cu omologii lor din Polonia

Sursa: mai.gov.md

Pe teritoriul R. Moldova vor avea loc, timp de o săptămână, exerciții comune de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia, în cadrul căruia va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu utilizarea unui elicopter, informează Grupul Media pentru Știri de Securitate privind reflectarea Summitului Comunității Politice Europene (GMSS-CPE).

Potrivit GMSS-CPE, acțiunile au drept scop creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor/misiunilor; evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției; testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune; precum și asigurarea securității și exersarea acțiunilor în contextul summit-ului european care va avea loc în R. Moldova.

„Solicităm cetățenilor să evite răspândirea informațiilor eronate și să se informeze doar din surse sigure”, menționează sursa citată.

Din GMSS-CPE, a cărui constituire a fost anunțată vineri, 28 aprilie, fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor. 

Reuniunea Comunității Politice Europene de la 1 iunie va avea loc la o vinărie privată din localitatea Bulboaca. La eveniment vor participa aproximativ 50 de lideri străini, a anunțat președinta Maia Sandu.

Mai exact, potrivit șefei statului, evenimentul va avea loc la „Castelul Mimi”, o vinărie privată din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Maia Sandu a declarat că informațiile despre costurile pentru organizarea evenimentului vor fi făcute publice, iar cheltuielile vor fi acoperite de Guvernul R. Moldova. Cât despre măsurile de securitate, președinta a spus că autoritățile și-au „asumat obligația să ofere standarde de securitate la nivelul cel mai înalt” și că „măsurile de securitate vor fi adoptate treptat”.