Principală  —  IMPORTANTE   —   Ex-ministrele Nemerenco și Glavan îi…

Ex-ministrele Nemerenco și Glavan îi cer demisia directorului ANSP, care a spus că oamenii care au decedat de COVID-19 „erau o povară”

Nicolae Furtună, șeful ANSP

Ala Nemerenco și Ruxanda Glavan, foste ministre ale Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cer demisia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, care a declarat ieri că oamenii care au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19 erau „o povară”.

Nemerenco susține că Furtună trebuie să plece „nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi”, dar și că „nu cele 1074 de persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”.

„În cercul meu a decedat o rudă foarte apropiată care avea din comorbidități doar o biată hipertensiune. O deplâng copiii, o deplângem noi. Ea nu era nimănui povară – veșnic dinamică, având grijă de toți, fără niciun plan să părăsească această lume… Sau colegii noștri medici? Melania Scorpan, Vasile Sîrbu, Victoria Măciucă, Corneliu Rotaru, Mihai Strătilă, și toți ceilalți – erau oare ei de moarte? Erau ei povară cuiva?”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Nemerenco menționează că îi este rușine pentru ce a spus Furtună, ultima declarație fiind „odioasă”. „Să susții că orice om cu unele boli cronice e o povară este pur și simplu depășirea oricăror limite”, a completat aceasta.

https://www.facebook.com/ala.nemerenco/posts/2648128678772714

Totodată, Ruxanda Glavan a notat că Nicolae Furtună este „funcționar penal, care a omorât sute de oameni prin neglijența și incompetența sa”.

Până în prezent, conform informațiilor oficiale, în R. Moldova au decedat 1074 de oameni în urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar în lume – 896.926.

Potrivit șefului ANSP, boala a luat „viața celor care și asa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”.