Doi educatori minori, în stare de ebrietate, ar fi maltratat mai mulți copii la o tabără din Vadul lui Vodă

Scene de groază la o tabără de copii. 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic chiar de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Potrivit surselor ZdG incidentul ar fi avut loc la tabăra „Trandafir” de la Vadul lui Vodă.

„Un băiețel a fost ars cu bricheta pe picior. O fată a fost tăiată la picior cu cuțitul. Educatorii ar fi lovit copiii cu bâte de fier și ștachete”, ne-a povestit ruda unui copil care a fost la tabără.

Informația a fost confirmată și de poliție, care a fost alertată despre cele întâmplate pe 8 august.

„La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii sectorului Ciocana, precum şi psihologul din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. În urma investigaţiilor demarate poliţiştii au constatat că, tabăra de odihna pentru copii activa în lipsa actelor legale ce se impun. Totodată, copiii ar fi fost lasaţi în grija a doi adolescenţi cu vârstele de 16 şi respectiv 17 ani. Anume aceştia ar fi recurs la acţiuni agresive faţă de copii, dupa ce ar fi consumat băuturi alcoolice”, se menționează într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Mama unui alt copil de la tabără a declarat pentru ZdG că anterior copilul a contactat-o și i-a spus că în tabără sunt condiții proaste și că noaptea este frig. Aceasta a mers ulterior la tabără pentru a verifica cum stau lucrurile, însă nu i-a fost permis accesul pe teritoriul taberei.

Potrivit poliției, administratorului taberei a limitat și accesul poliției în tabără pentru circa 2-3 ore, timp în care polițiștii au dus tratative cu administrația pentru a soluționa conflictul.

Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortura în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori. Totodată, a fost inițiată o cauză penală pentru privare ilegală de libertate și în privința administratorului taberei, care a fost reținut pentru 72 de ore.

Copiii care au fost agresați au fost audiați și li s-a acordat asistența necesară. Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru ZdG că în câteva zile vor fi gata și rezultatele expertizei medico-legale pentru a constat gradul de gravitate al leziunilor corporale.

Activitatea taberei a fost sistată pe 8 august, iar poliția informează că și anterior au fost constatate derogări de la prevederile legale în activitatea taberei, iar pe 31 iulie 2018 au fost sesizate și autoritățile locale din orașul Vadul lui Vodă.

Foto simbol: cuc.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *