Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Lista cadourilor primite de…

DOC Lista cadourilor primite de Igor Dodon în cei patru ani de președinte

În cei patru ani de mandat, președintele Igor Dodon a primit mai multe cadouri atât cu ocazia unor evenimente, cât și în timpul întrevederilor sau vizitelor de lucru pe care le-a întreprins în teritoriu. Unele dintre daruri au fost trecute în gestiunea Aparatului Președintelui, iar altele au ajuns în posesia directă a lui Igor Dodon.

Potrivit registrelor de evidență a cadourilor, în primul său an de mandat, șeful statului a primit un tablou cu inscripția „Moldova are viitor”, o copie a drapelului R. Moldova, un buzdugan de lemn, un set pentru amenajarea biroului și alte câteva cărți și suvenire care au fost însă transmise în gestiunea Aparatului Președintelui. În posesia lui Igor Dodon au ajuns însă alte daruri, precum ar fi trei sticle de vin, primite de la Președintele Federației Internaționale de Șah, Kirsan Iliumjinov, o fotografie a sa cu Vladimir Putin, o minge de volei, alte câteva cărți, dar și câteva icoane.

Cadouri primite de Dodon în… by Ziarul de Gardă

Tot în primul an de mandat, Dodon a primit și tacuri de biliard, dar și o pereche de ochelari cu ramă de aur, cadouri care i-au fost oferite de către interpretul rus Grigori Leps, după ce acesta a susținut un concert la Chișinău.

Foto: realitatea.md

În cei patru ani de mandat, președintele a primit în dar și trei căței, care au ajuns însă în gestiunea Aparatului Președintelui.

Un alt cadou deosebit ce i-a fost oferit lui Igor Dodon a venit din partea bașcanului Găgăuziei. De ziua președintelui, Irina Vlah i-a oferit în dar cinci miei. Aceștia au fost însă returnați la fermă. „Ei sunt încă mici. Așa că le-am zis că fie aduc oile la ei, fie berbecuții să fie duși la ele să mai crească. Ca să-i tai acum sunt prea mici”, spunea atunci Igor Dodon.

În ultimul an de mandat, președintele a primit mai puține cadouri decât în anii precedenți. Spre deosebire de anii precedenți, în ultimul raport disponibil pe site-ul Președinției, nu sunt trecute cadourile primite de președinte, ci doar valoarea acestora. 

Cadouri primite de Dodon în… by Ziarul de Gardă