Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Grozavu sistează valabilitatea autorizației…

DOC Grozavu sistează valabilitatea autorizației de demolare a cinematografului Gaudeamus

La două zile după de ce a emis o dispoziție prin care sistează lucrările de demolare a cinematografului „Gaudeamus”, viceprimarul Nistor Grozavu și-a revizuit decizia și a semnat o nouă dispoziție prin care deja „sistează valabilitatea autorizației de desființare”, document pe care tot el l-a emis la 22 martie curent.

Se întâmplă la o săptămână de când proprietarul clădirii, „Cristivlad” SA, a început lucrările de demolare, după mai multe proteste ale societății civile și după nemulțumirile formulate de primarul ales al capitalei, Andrei Năstase.

Lucrările de demolare a sediului fostului cinematograf „Gaudeamus” au fost demarate săptămâna trecută, fapt ce a generat nemulțumirea mai multor chișinăuieni, dar și a primarului general ales, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a mers pe 11 iunie la Gaudeamus și a cerut proprietarilor să sisteze lucrările. În timp ce proprietarii terenului l-au acuzat pe Andrei Năstase de show politic, primarul ales susține că are loc o provocare pusă la cale de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și socialiști.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SRL „Cristivlad”.