DOC/ Grozavu sistează valabilitatea autorizației de demolare a cinematografului Gaudeamus

La două zile după de ce a emis o dispoziție prin care sistează lucrările de demolare a cinematografului „Gaudeamus”, viceprimarul Nistor Grozavu și-a revizuit decizia și a semnat o nouă dispoziție prin care deja „sistează valabilitatea autorizației de desființare”, document pe care tot el l-a emis la 22 martie curent.

Se întâmplă la o săptămână de când proprietarul clădirii, „Cristivlad” SA, a început lucrările de demolare, după mai multe proteste ale societății civile și după nemulțumirile formulate de primarul ales al capitalei, Andrei Năstase.

Lucrările de demolare a sediului fostului cinematograf „Gaudeamus” au fost demarate săptămâna trecută, fapt ce a generat nemulțumirea mai multor chișinăuieni, dar și a primarului general ales, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a mers pe 11 iunie la Gaudeamus și a cerut proprietarilor să sisteze lucrările. În timp ce proprietarii terenului l-au acuzat pe Andrei Năstase de show politic, primarul ales susține că are loc o provocare pusă la cale de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și socialiști.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SRL „Cristivlad”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *