Decizia Președinției: Jurnaliștii nu îi vor putea lua la întrebări pe Dodon și Erdogan

Președintele turc Recep Erdogan se află într-o vizită oficială în R. Moldova, iar pe parcursul zilei de astăzi, 17 octombrie, acesta urmează să se întâlnească cu președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip. La ceremonia oficială de întâmpinare președintelui turc, dar și la întrevederea acestuia cu Igor Dodon, au fost invitați și jurnaliștii.

Totuși, deși este vorba de un eveniment de amploare și o ocazie oportună pentru ca jurnaliștii să le adreseze întrebări celor doi președinți, se pare că instituția prezidențială are frică de întrebările reporterilor, care nu vor fi lăsați să își facă meseria. Jurnaliștii au fost chemați doar să asiste la eveniment, să făcă imagini foto și video și să îi admire pe cei doi președinți.

Înainte de ceremonia oficială de întâmpinare, reporterii au fost informați despre faptul că atât Igor Dodon, cât și Recep Erdogan, vor ține câte un discurs în fața presei, fără a interacționa cu jurnaliștii.

Foto: europalibera.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Da-n așa caz mai bine jurnaliștilor le puneau câte un dop în gură și rămâneau inofensivi pentru președintele creștin mancurt Dodon și pentru președintele dictator musulman Erdogan. Și care dintre cei doi se teme mai tare de întrebările jurnaliștilor? Eu cred că cel mai tare se teme președintele creștin Dodon, care i-a vândut pe profesorii turci de la liceele Orizont, ca pe cârlani și și-a reparat tomberonul. Cât despre președintele musulman Erdogan, la dânșii, la otomani așa ceva este tradiție de peste un mileniu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *