Principală  —  Ştiri  —  Social   —   CONFIRMAT // Sergiu Cioclea și…

CONFIRMAT / Sergiu Cioclea și Dorin Drăguțanu au învățat zece ani împreună

Ser­giu Cio­clea, can­di­da­tul la func­ția de guver­na­tor, s-a întâlnit astăzi cu Andrian Candu, pre­șe­din­tele Par­la­men­tu­lui. Spea­ke­rul a pro­mis că va demara pro­ce­dura de numire în func­ție a lui Ser­giu Cio­clea chiar azi, pen­tru ca, săp­tămâna vii­toare, can­di­da­tura sa să fie exa­mi­nată de Comi­sia Juri­dică, Numiri și Imu­ni­tăți a Par­la­men­tu­lui.  Pentru a-l înlocui în funcție pe Dorin Drăguțanu, colegul său de școală, Cioclea are nevoie de 51 de voturi. Conducerea Liceului Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” a confirmat că cei doi au studiat în clase paralele timp de zece ani, din septembrie 1981. Doar că Dorin Drăguțanu a plecat din instituție în 1990, după finalizarea clasei a X-a, pe când Sergiu Cioclea a absolvit 11 clase în 1991, cu medalie de argint.

Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, care le-a fost și profesor de istorie, spune că ambii au învățat foarte bine.

„Mi-aduc aminte, prin 1996, am plecat pentru prima dată cu trei autocare de elevi de la Liceu, în Franța. Sergiu Cioclea era în primii ani de masterat la Paris. Din aproape zece absolvenți ai noștri care învățau acolo, doar el ne-a întâmpinat. Știu că atunci el s-a adresat elevilor și le-a spus că școala din R. Moldova este foarte bună, de aceea, doar după ce absolvesc aici pot merge în oricare instituție din Europa.”, a menționat Boris Volosatîi.

Acesta spune că, la carte, cei doi elevi erau foarte buni: „Acum sperăm că dl Cioclea va face schimbarea pe care o așteptăm noi toți în sistemul financiar-bancar, în măsura în care poate să o facă un șef al Băncii Naționale.”

De 20 de ani, Sergiu Cioclea locuiește în Franța. Acesta s-a stabilt la Paris în 1994, când a fost admis la studii de masterat în științe economice la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. Administrația Academiei de Studii Economice din Moldova a menționat faptul că după trei ani de licență în Relații Economice Internaționale, Cioclea a obținut o bursă de studii la Paris.

Foto: colaj zdg: parlament.md și ape.md