Principală  —  IMPORTANTE   —   Centrul de reabilitare pentru copii…

Centrul de reabilitare pentru copii deținut de Ministerul Sănătății la Sergheevca a fost avariat în urma bombardamentelor rusești: un angajat a murit, iar alți cinci au fost răniți

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că rachetele rusești care au atacat noaptea trecută regiunea Odesa, au afectat una dintre clădirile Centrului de reabilitare pentru copii din Sergheevca care aparține Ministerului Sănătății al R. Moldova. Potrivit ministrei, cinci colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

„Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre.

Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul. În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări. Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală.
Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău …
Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, se arată într-o postare a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco.

În noaptea de joi spre vineri, 30 iunie – 1 iulie, rușii au lansat rachete asupra regiunii Odesa. Au fost lovite mai multe locații, inclusiv un bloc de locuințe și o bază de odihnă din localitatea Sergheevca. Potrivit ultimelor informații, cel puțin 20 de oameni au murit și 38 au fost răniți.

Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca”, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii al R. Moldova, este singura instituţie de acest gen pe care R. Moldova o are pe malul Mării Negre, în Ucraina.

Anual, în schimbul reabilitării copiilor cu diverse boli cronice, sanatoriul primeşte din bugetul de stat al R. Moldova peste 20 de milioane de lei. Beneficiind de banii veniţi de la Chişinău, instituţia medicală de la Sergheevca a fost renovată aproape în totalitate în ultimii ani, condiţiile de cazare şi tratament oferite fiind, în prezent, net superioare oricărei instituţii medicale de stat din R. Moldova.

(VIDEO) Milioane de la Chişinău pentru tratament de lux la Sergheevca