Principală  —  IMPORTANTE   —   Câte cel puțin 2 000…

Câte cel puțin 2 000 de buletine de vot – utilizate deja la 15 secții de vot din Franța, Italia, Germania și Marea Britanie

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, până la ora 16.00, s-au prezentat la urnele de vot peste 1 milion de alegători. Rata de participare a depășit 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale, iar, în aceste condiții, scrutinul de astăzi poate fi considerat valabil.

Până la 16:00, în peste 15 secții de votare au fost utilizate deja câte cel puțin 2 000 de buletine, la fiecare biroul electoral. Majoritatea sunt în Franța, Italia, Germania și Marea Britanie.

Conform datelor statistice, cei mai activi alegători sunt în circumscripțiile electorale Rezina și Criuleni unde au votat peste 35 % din cei așteptați la urne.

În municipiul Chișinău avem o participare de peste 210 mii alegători – sau la fel peste 30 %.

În cele 41 secții de votare constituite pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, au votat peste 23 mii de alegători.

Conform situației până la această oră (16:00), în străinătate au votat circa 140 mii de alegători.

În acest moment putem informa că la ora 15:00, ora Chișinăului, a fost închisă secția de votare în Japonia, Tokyo, unde au participat la scrutin 31 de alegători.