Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bărbați vs femei. Cine ia…

Bărbați vs femei. Cine ia deciziile în R. Moldova

La începutul anului 2018 din 101 deputaţi în Parlamentul R. Moldova 22 erau femei. Astfel, participarea femeilor la luarea deciziilor la nivel parlamentar relevă o reprezentare a femeilor în proporție de 21,8%, în timp ce la nivel european aceasta a constituit 30,5%, media globală fiind de 24%. 

După validarea mandatelor deputaților din noul Legislativ, structura Parlamentului ar urma să arate în felul următor: 26 de femei și 75 de bărbați. Astfel, ponderea femeilor ar urma să crească până la 25,7%, comparativ cu 21,8% cum era la începutul anului trecut.

Pe lista celor 30 de deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) se regăsesc 8 femei și 22 de bărbați. Blocul ACUM ar urma să aibă în noul legislativ 18 bărbați și la fel ca PDM – 8 femei. Pe lista Partidului Socialiștilor se regăsesc 7 femei și 28 de bărbați, iar Partidul Șor va avea în noul legislativ șapte deputați, dintre care 3 femei și 4 bărbați.

Actualul cabinet de miniștri este constituit din 8 bărbați și 5 femei. Astfel, pondere femeilor în funcția de ministru este de 38,46% – în creștere cu 16, 26 puncte procentuale comparativ cu anul 2017 (22,6%).

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică pentru anul 2017, femeile sunt în minoritate şi în organele de justiţie şi poliție. Ponderea femeilor în numărul total al judecătorilor a constituit 47,4%. În acelaşi timp, ponderea femeilor în numărul total al poliţiştilor, inclusiv din protecţia civilă şi grăniceri, a fost de 18,8%.

Ponderea femeilor și bărbaților în poziții de luare a deciziilor (2017) Sursa: statistica.md

În totalul conducătorilor de toate nivelurile (legislatori, membri ai executivului, alți înalți demnitari și conducători ai administrației publice, conducători și funcționari superiori din unități), 58% sunt bărbaţi, iar 42% – femei.

În cazul conducătorilor de unităţi economice și sociale (conducători de întreprinderi, instituţii şi organizaţii, persoane juridice şi fizice, care au angajaţi salariaţi) diferenţele în aspect de gen sunt mai pronunţate − raportul între femei şi bărbaţi este de 1 la 4 (respectiv 27,3% femei față de 72,7% bărbaţi), indiferent de forma de proprietate a unităţii.