Anatol Mătăsaru, condamnat la 2 ani de închisoare

Activistul Anatol Mătăsaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul iniţiat pentru huliganism, după ce a protestat în fața Procuraturii Generale în anul 2012. Decizia a fost luată de către magistraţii Judecătoriei sectorului Râşcani.

După pronunţarea sentinţei, Anatol Mătăsaru a declarat că nu este de acord cu această decizie și în scurt timp o va contesta. Potrivit lui, orice cetăţean al R. Moldova are dreptul la diverse forme de protest.

Amintim că în ianuarie 2012, Anatol Mătăsaru a protestat în faţa Procuraturii Generale şi a adus în fața instituției machetele a organelor genitale pe care a lipit pozele mai multor politicieni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Mihai

    Fiecare are dreptul la libera exprimare, insa de-asemenea fiecare trebuie sa protesteze in limita decentei, dar ca Matasaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *