Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alerta cu bombă de la…

Alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi falsă. Pe caz a fost inițiat un proces penal

UPDATE: În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinăun, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi falsă. Poliția anunță că nu au fost depistate obiecte sau substanțe explozibile.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă, transmite Poliția capitalei.

Astfel, pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana responsabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială:

Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost sesizat miercuri, 28 iunie, în jurul orei 13:50, cum că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar zona a fost încercuită.

Potrivit Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, apelul la serviciul 112 a fost făcut de un bărbat.

Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în incinta clădirii.

Totodată, au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

În prezent, toate serviciile specializate activează la fața locului.