Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de zile de arest…

30 de zile de arest pentru tatăl vitreg al fetei de 11 ani care a născut recent

Sursa foto: Captură de ecran ProTv
Procurorul de caz

Judecătorul a dat curs vineri, 2 februarie, demersului procurorului de aplicare a măsurii preventive de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile în privința tatălui vitreg al fetei de 11 ani care a născut recent.

„Demersul procurorilor a fost admis, fiind aplicată măsura preventivă arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile”, a declarat pentru ZdG, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Bărbatul cercetat pentru violul fetei de 11 ani care a născut un copil la mijlocul lunii ianuarie va fi adus astăzi, vineri, 2 februarie, în fața magistraților pentru aplicarea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost audiat, a oferit declarații, dar nu-și recunoaște vina. El a fost reținut după declarațiile mamei, iar ulterior ale fetei, audiate în condiții speciale.

Când au aflat autoritățile despre caz

ZdG a aflat că despre acest caz autoritățile au fost anunțate la mijlocul lunii decembrie, când organele de drept au fost sesizate de șeful Centrului de Sănătate Publică din localitatea în care domicilia familia că o minoră de 11 ani era însărcinată. Atunci, oamenii legii au pornit un dosar penal. Copila locuia împreună cu tatăl său vitreg și alți doi frați, mama ei fiind plecată la muncă peste hotare. La câteva zile după ce cazul a fost descoperit, fata a fost internată la spital, unde a născut la mijlocul lunii ianuarie. 

Tatăl său vitreg a fost reținut pe 31 ianuarie, după ce, cu o zi înainte, mama fetei de 11 ani, care a revenit acasă, le-a spus oamenilor legii că pe 30 ianuarie seara, într-o discuție cu fiica sa, ar fi aflat că concubinul ei ar fi violat-o. A doua zi după ce a fost reținut bărbatul de 46 de ani, minora a fost audiată în condiții speciale și a confirmat declarațiile mamei sale. 

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reținut miercuri, 31 ianuarie, pentru 72 de ore, fiind recunoscut și audiat în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de viol. El nu-și recunoaște vina. Acesta nu deține cetățenia R. Moldova, fiind cetățean al României. 

Declarație oficială de la Procuratura Generală: vina în comiterea infracțiunii nu a recunoscut.

Procuratura Generală, într-o declarație pentru ZdG, menționează oficial că  dosarul penal a fost pornit la 13 decembrie 2023 în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de viol a unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani (art.171 alin.(3) lit.b) din Codul penal) urmare a sesizării medicilor adresată poliției despre faptul că o copilă de 11 ani a rămas însărcinată.