Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ 20 de camioane de…

VIDEO 20 de camioane de ajutor umanitar din partea României, în drum spre R. Moldova. Orban: ,,Sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest”

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale, este în drum spre Republica Moldova. Cele 20 de camioane urmează să treacă Prutul mâine, 7 mai.

Materialele medicale menționate vor fi transportate cu circa 20 autocamioane și sunt destinate instituțiilor spitalicești de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În acest lot se conține 500 de mii de măști, 500 de mii de combenzoane de protecție și medicamente, toate în valoare de 3,5 milioane de euro.

,,Acest gest de unamitate și solidaritate vine după gestul de săptămâna trecută când am trimis și medici. Le mulțumesc celor care s-au implicat pentru a face posibil acest act de umanitate. E un gest normal și sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Guvernul român a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei (RONI), sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.