Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oficial/ Ajutorul României va ajunge…

Oficial Ajutorul României va ajunge la Chișinău joi, 7 mai. Precizările Ambasadei României

Din motive obiective, acțiunile programate astăzi (miercuri, 6 mai) privind sprijinul României acordat R. Moldova pentru combaterea Pandemiei de Covid-19 se amână pentru mâine (joi, 7 mai), anunță Ambasada României în R. Moldova.

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19 potrivit Hotărârii Guvernului României, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale urma să ajungă la Chișinău astăzi, 6 mai. Materialele medicale menționate vor fi transportate cu circa 20 autocamioane și sunt destinate instituțiilor spitalicești de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. La eveniment urmau să participe mai mulți oficiali din cele două state.

În dimineața zilei de miercuri, 6 mai, premierul Ion Chicu a publicat un mesaj prin care anunța că „autoritățile de la Chișinău au fost informate de către autoritățile române că transportul cu echipamente medicale de protecție și medicamente pentru tratarea COVID-19, acordate de România nu vor ajunge astăzi la Chișinău”.

În același mesaj, premierul susține l-a invitat pe premierul român, Ludovic Orban, la Chișinău pentru „a primi expresia recunoștinței și gratitudinii enorme pe care o avem cu toții”.

Cu câteva ore în urmă am fost informați de autoritățile române, că transportul cu echipamente medicale de protecție și medicamente esențiale pentru tratarea COVID19, oferit cu atîta generozitate de poporul român, nu va ajunge astăzi la Chișinău, după cum era planul inițial. Vom fi bucuroși să vedem frații români la Chișinău, imediat ce finalizează toate procedurile de pregătire interne. Cu ocazia oferirii acestui suport valoros din partea poporului român, am înaintat Domnului Ludovic Orban, prim-ministrul României, invitația de a vizita țara noastră și a primi de aici, de la Chișinău, expresia recunoștinței și gratitudinii enorme pe care o avem cu toții”, scria Chicu.

Guvernul român a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei (RONI), sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.