Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ! Dorin Chirtoacă este…

ULTIMA ORĂ! Dorin Chirtoacă este noul președinte al Partidului Liberal

facebook.com/Dorin-Chirtoacă

Astăzi, 1 decembrie 2018, în cadrul Congresului V al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de președinte al partidului. Anterior, Dorin Chirtoacă a deținut funcția de prim-vicepreședinte al PL. După 20 de ani, timp în care s-a aflat la șefia PL, Mihai Ghimpu își încheie astăzi ultimul mandat de președinte al partidului, fiind ales președinte de onoare al formațiunii. 

Acum două zile, ex-primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, învinuit de procurorii Anticorupție de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată, a primit undă verde ca să părăsească teritoriul R. Moldova, transmite anticorupție.md. La un an și jumătate după ce a fost reținut, Curtea de Apel Chișinău a anulat la 29 noiembrie 2018 toate restricțiile impuse fostului edil  în calitate de învinuit.

Pentru funcția de președinte au fost propuse și candidaturile lui Valeriu Munteanu și Roman Boțan, care, însă, au refuzat să candideze.

Partidul Liberal este succesorul de drept şi politic al Partidu­lui Reformei (PR), care a fost înregistrat la 28 septembrie 1993. Con­ferinţa de constituire a PR a avut loc la 5 septembrie 1993, când au fost adoptate Statutul şi Programul PR. Primul preşedinte al Partidului Reformei a fost cunoscutul lider din cadrul Mişcării de Eliberare Naţi­onală, Preşedintele cenaclului „Alexe Mateevici”, Anatol Şalaru.

Timp de 20 de ani, din 1998 până în prezent, funcția de președinte al PL a fost deținută de Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă, noul președinte ales al PL, a deținut funcția de vicepreședinte al partidului începând cu anul 2005, iar în 2010  Chirtoacă a fost numit prim-vicepreședinte al PL.

 

Foto: facebook.com/Dorin-Chirtoacă