Schimbarea la față a Guvernului: Mâine, miniștrii desemnați vor depune jurământul de învestire

Miniștrii desemnați vor depune miercuri, 10 ianuarie 2018, jurământul de învestire. Decretele urmează să fie semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care va exercita temporar interimatul funcției de președinte al țării.

De asemenea, președintele interimar al R. Moldova va promulga Legea pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului al R. Moldova, reexaminată de Parlament la 22 decembrie 2017. Evenimentul va avea loc la Reședința de Stat, la ora 10.00.

„Refuzul deliberat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a noilor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului, precum și refuzul de a promulga o lege pentru care Parlamentul a reconfirmat votul constituie o încălcare a obligațiilor constituționale ale șefului statului, constatată de Curtea Constituțională”, se spune într-un comunicat emis de Parlamentul R. Moldova.

Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova pentru promulgarea unei legi la data de 5 ianuarie curent, iar pentru remanierea guvernamentală la 2 ianuarie 2018.

Amintim că la 21 decembrie 2017, Dodon, la solicitarea premierului Pavel Filip, a semnat decretele prin care au fost demiși din funcții cinci  miniștri și un vicepremier: Stela Grigoraș, Andrei Galbur, Vasile Bâtca, Vladimir Cebotari, Octavian Calmâc şi Gheorghe Bălan. Aceștia urmează a fi înlocuiți cu Svetlana Cebotari –  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Tănase – Ministerul Justiției, Liviu Volconovici – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Tudor Ulianovschi – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Chiril Gaburici – Ministerul Economiei și Infrastructurii, Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintergrare și  Iurie Leancă – vicepremier pentru Integrare Europeană.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Și unde vedeți voi schimbare la față, bre ZGD-iștilor? “Omul” schimbă o pereche de chiloți cu alta, da voi de-amu chiar vedeți schimbare la față! Poate schimbare la fund, ca să nu spun mai popular, adică cur. Dar din grabă mare “omul” și-a luat chiloții murdari! Iura Leancă cu contribuția lui atât de importantă la Jaful Secolului din sistemul bancar, numai chiloți curați nu poate fi numit! Despre fugărește vântul Alexandru Tănase sau “nedoucika” fără bacalaureat Chiril Gaburici mi-i și greață să mai vorbesc.

    P.S. Văd că această miopie cu schimbarea la față nu-i semnată de nimeni. Se vede că vi-i rușine și vouă de ce prostie ați spus!

    Pentru cei proști cu totul, menționez că sub “omul”, care-și schimbă chiloții se ascunde stăpânul atotputernic al Moldovei, oligarhul Vlad Plahotniuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *