Milioane de la stat, câteva zeci de mii din donații și cotizații. Cum s-a format bugetul PLDM în 2018

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a avut la dispoziție în 2018 un buget total de peste 19 milioane de lei, dintre care 18,6 milioane de lei de la bugetul de stat și circa 640 de mii de lei din alte surse de finanțare. Din suma disponibilă, conform raportului financiar prezentat la Comisia Electorală Centrală, PLDM a cheltuit 7,6 milioane de lei.

La începutul anului de gestiune 2018, PLDM dispunea de suma de peste 10 milioane de lei, bani de la bugetul de stat. În 2018 partidul a primit încă 8,6 milioane de lei de la stat.

Din donațiile membrilor de partid, în 2018, în bugetul PLDM au intrat 25 770 de lei. Peste 560 de mii de lei au fost donați sub formă de servicii gratuite sau în condiții mai avantajoase decât valoarea comercială. Cei 6 476 de membri au achitat în 2018 cotizații de membru de partid în sumă de 15 875 de lei.

Cheltuielile PLDM în 2018 au fost de 7,6 milioane de lei. Cei mai mulți bani liberal-democrații i-au cheltuit pentru personal – 4,3 milioane de lei. Pentru întreținerea sediilor au fost cheltuite aproape 900 de mii de lei, iar pentru presă și materiale promoționale – 703 mii de lei. Alte peste 460 de mii de lei au fost cheltuite pentru deplasări în țară și peste hotare. Cheltuielile pentru utilizarea mașinilor personale în scopuri de serviciu au constituit peste 564 de mii de lei.

În contul partidului, la sfârșitul anului 2018 au mai rămas 11,6 milioane de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *