Lista circumscripțiilor în care vor să candideze cei mai mulți concurenți electorali

Până la finele perioadei de depunere a actelor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cele 51 de circumscripții uninominale, au fost înregistrați 401 concurenți electorali.

Cele mai solicitate circumscripții sunt cele din diasporă, dar și din regiunea transnistriană.

Cei mai mulți candidați s-au înregistrat în următoarele circumscripții:

  • Circumscripția nr. 30, municipiul Chișinău – 15 concurenți electorali;
  • Circumscripția nr. 50, la Vest de R. Moldova – 14 concurenți electorali;
  • Circumscripția nr. 51, SUA și Canada – 14 concurenți;
  • Circumscripția nr. 47, Transnistria – 12 concurenți electorali;
  • Circumscripția nr. 48, Transnistria – 12 concurenți electorali;
  • Circumscripția nr. 3, Edineț – 10 concurenți electorali;
  • Circumscripția nr. 31, Chișinău – 10 concurenți electorali;

În celelalte circumscripții uninominale sunt înregistrați între 5-9 concurenți electorali. Până la 9 ianuarie curent au fost înregistrați oficial 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. nic

    Acestia nu sunt alegeri, așa un fel de-a fu…….ge mu…….ti, Așa alegeri nu au fost nici no să fie. Nici în stat mai mafiotă a vreme, a Italiei și a altor țări, nu au fost așa badjocoriți. Candidați corupți, necărturari. Totul este pregătit pentru o turmă de oameni, care pentru un pahar de vin și un mic, se vinde întotal. Uitațivă pe liste : evrei, musulmani, ruși și alte nații numai nu moldoveni sau aceiași nație romîni. Undei intelectualitatea. de ce tace. de ce ne pierdem Țara. Oare materializmul este mai puternic, ca mîndria de Țară, gîndițivă la copii voștrii, Acești cu bani vin și pleacă cît țin puterea, noi rămînem și iarăși bocim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *