Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Îndemnul Comisiei Electorale Centrale pentru…

Îndemnul Comisiei Electorale Centrale pentru concurenții electorali la alegerile parlamentare și referendum

Concurenții electorali și participanții la referendum sunt îndemnați să semneze Declarația de conduită privind condițiile și modul de susținere financiară, materială și nematerială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC) printr-un comunicat.

Declarația reprezintă un document ce reglementează conduita în campania electorală a concurenților electorali și a participanților la referendum și urmărește să asigure transparență în procesul de finanțare și susținere a campaniei, să contracareze abuzurile, inclusiv de resurse administrative, precum și să creeze standarde uniforme de comportament, susțin reprezentanții CEC. 

Totodată,CEC informează că, în conformitate cu prevederile legislației electorale, Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019,va fi pus la dispoziția concurenților electorali și a instituțiilor mass-media pentru semnare înainte de începerea campaniei electorale.
Vedeți mai jos Declarația de conduită pe care concurenții electorali vor trebui să o semneze.

Pe 24 februarie 2019, în premieră pentru R. Moldova, vor avea loc alegeri parlamentare în baza unui sistem electoral mixt, 51 de deputați urmând a fi aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid în circumscripția națională. În aceeași zi va avea loc și un referendum privind reducerea numărului de deputați.