Fostul candidat PDM în circumscripția Ștefan-Vodă și-a dat demisia din funcție de președinte de raion

Iurie Moiseev este noul președinte al raionului Criuleni. La ședința consiliului raional de ieri, 21 martie, fostul președinte de raion Nicolae Molozea și-a prezentat cererea de demisie din propria inițiativă și a propus alegerea unui nou președinte de raion, informează
stefan-voda.md.

Nicolae Molozea a fost candidatul Partidului Democrat la funcția de deputat în circumscripția nr. 36, Ștefan-Vodă, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Câștigător în circumscripția dată a ieșit socialistul Alexandru Jolnaci cu 9 014 voturi. Pentru democratul Nicolae Molozea au votat 8 385 de alegători.

Candidatura lui Iurie Moiseev a fost propusă de 12 consilieri, dintre care nouă sunt din fracțiunea PDM și trei din PLDM. Cu 27 de voturi pentru, Moiseev a fost învestit în funcția de președinte al raionului Ștefan-Vodă.

Potrivit stefan-voda.md, Iurie Moiseev este fost polițist și a mai activat în calitate de președinte de raion în trecut.

Tot ieri, fostul președinte al raionului Criuleni, democratul Veaceslav Burlac și-a anunțat demisia după ce la alegerile parlamentare din 24 februarie a pierdut în circumscripția nr.21, Criuleni, în fața candidatului Blocului ACUM, Lilian Carp. În funcția de președinte a fost ales Ion Țurcan, fost viceministru al afacerilor interne.

Pe 20 martie din funcția de președinte al raionului Ialoveni a demisionat Lilian Carmanu, iar noul președinte al raionului a fost ales Ghenadie Sajin, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Ialoveni.

Foto: http://stefan-voda.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *