Fără donații în 2018. Raportul financiar al PCRM pentru anul trecut

Numărul finanțatorilor Partidului Comuniştilor (PCRM) s-a redus drastic în ultimii ani. Dacă în 2016, PCRM indica donaţii în valoare de 870 de mii de lei, în 2017 donațiile pentru partid au fost de doar 3.690 de lei, iar în 2018, partidul nu a obținut nicio donație. Raportul PCRM înregistrează, în schimb, cheltuieli de milioane destinate întreținerii partidului.

La început de 2018, contul PCRM înregistra un sold de peste 33 milioane de lei, dintre care 6 milioane de lei din bugetul de stat. În 2018, partidul a mai primit 5,7 milioane de lei subvenții de la stat. O altă sursă de venit au fost activitățile economice ale partidului – 1,6 milioane de lei. Tot în 2018, cei 11.297 de membri ai PCRM au achitat cotizații de membru de partid în sumă de 169.190 de lei.

Cheltuielile comuniștilor au constituit 4,8 milioane de lei, dintre care cei mai mulți bani – 2,1 milioane de lei au fost cheltuielile de personal. Pentru presă și materiale promoționale PCRM a alocat 1,7 milioane de lei din buget, iar pentru organizarea manifestațiilor – circa 267 de mii de lei. Pentru deplasări în țară și în străinătate au fost cheltuite puțin peste 23 de mii de lei.

La sfârșitul anului 2018, PCRM avea în sold suma de 36,2 milioane de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *