Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Chirtoacă rămâne sub control…

Dorin Chirtoacă rămâne sub control judiciar pentru încă două luni

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. La cererea procurorilor, instanța a decis prelungirea controlului judiciar până în luna septembrie 2018.

„Astăzi l-am prins din nou pe procuror cu mâța în sac, dar și pe judecător că aplică standarde duble. Procurorul a depus demers de prelungire a controlului judiciar și eu am cerut examinarea în lipsă. Ei au respins. Procurorul a spus că e un joc din partea mea, dar acest drept este prevăzut și nu ar fi trebuit să vorbească în așa termeni. Anul trecut, tot Judecătoria Buiucani a examinat în lipsa altor persoane aceleași măsuri de control judiciar, cu același procuror, care nu a avut obiecții. Dintr-o dată s-a constat că ei aplică un fel de standarde pentru unii, și altele pentru alții”, a precizat Dorin Chirtoacă înainte de începerea ședinței de judecată.

În urma deciziei luate de Judecătoria Buiucani, ex-primarul Dorin Chirtoacă nu va putea părăsi Chișinăul până în luna septembrie.

Decizia instanței a fost luată la doar două zile după ce avocații lui Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului, cerere care însă a fost respinsă.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pe 25 mai 2017. A doua zi, pe numele său a fost eliberat un mandat de arest la domiciliu, care a fost prelungit de mai multe ori. Chirtoacă este învinuit că a participat la trucarea licitației privind introducerea în Chișinău a sistemului parcărilor cu plată și că ar fi avut o cotă parte dintr-o firmă care urma să fie implicată în gestionarea proiectului. La 28 iulie 2017, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al mun. Chișinău, printr-o hotărâre a instanței de judecată.