Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSM. Trei judecători…

VIDEO Ședința CSM. Trei judecători și-au retras cererile de demisie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va examina în cadrul ședinței de astăzi retragerea cererilor de demisie a trei judecători. Magistrații vor examina cererile vicepreședintei Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, magistratului Valeriu Doagă de la Curtea Supremă de Jusție și judecătorului Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, pe agenda ședinței se numără și un proiect cu privire la conferirea Diplomei de Onoare a CSM și distincțiilor de stat unor judecători.

13.11: Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat retragerea cererilor de demisie a magistraților Tatiana Vieru, Valeriu Doagă și Tudor Berdilă.

12.56: La cererea președintelui interimar al Curții de Apel Comrat, membrii CSM au decis să aloce mijloace financiare suplimentare pentru Curtea de Apel Comrat în vederea achitării indemnizației de concediere pentru magistrata Marina Galupa, care și-a dat demisia recent.

12.50: Asistentul judiciar de la CSJ, Denis Guzun, și Veaceslav Cernalev, procuror la Procuratura Chișinău, au fost desemnați judecători la Judecătoria Chișinău pentru un termen de 5 ani.

12.00: CSM examinează proiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea a două funcții vacante de judecător la Judecătoria Chișinău. În concurs s-au înscris 25 de candidați.

Foto: magistrat.md