(VIDEO) Reținut cu două zile înainte de ALEGERI într-un dosar penal. Un candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei este învinuit de evaziune fiscală

Cu două zile înainte de alegerile din Adu­na­rea Popu­la­ră a Găgă­u­zi­ei, poliția l-a reținut pentru 72 de ore pe Nicolae Raia, candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară, într-un dosar de evaziune fiscală. Bărbatul de 46 de ani a fost arestat la 18 noiembrie, în orașul Comrat, după ce la 22 octombrie curent, în absența sa, organul de urmărire penală l-a pus sub învinuire pentru prejudicierea bugetului public național în proporții deosebit de mari, iar două săptămâni mai târziu a fost anunțat în căutare.

Șeful adjunct al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, Ivan Cebotari a declarat pentru gagauzinfo.md că Nicolae Raia „de anul trecut figurează într-un dosar penal pentru falsificarea alcoolului”.

„Infracțiunea a avut loc în raionul Edineț, acolo și a fost intentat un dosar penal. Suspectul a fost reținut pe teritoriul Găgăuziei de către colegii noștri din nordul Moldovei”, a explicat Ivan Cebotari pentru gagauzinfo.md.

Comisia Electorală a din Comratnu a comunicat dacă reținerea candidatului la funcția de deputat în APG îi permite să candidaze la alegerile în organul legislativ al autonomiei, care au loc duminică, 20 noiembrie.

Nicolai Raia este candidat independent la funcția de deputat în APG din partea circumscripției Nr.18, satul Dezghinja, raionul Comrat.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Dumi­ni­că, 20 noiem­brie 2016, în Uni­ta­tea Teri­to­ri­a­lă Auto­no­mă Găgă­u­zia vor avea loc ale­ge­ri pen­tru Adu­na­rea Popu­la­ră a Găgă­u­zi­ei, enti­ta­te din regiu­ne cu atri­bu­ţii simi­la­re celor ale Par­la­men­tu­lui de la Chi­şi­nău. Pen­tru cele 35 de locu­ri dis­po­ni­bi­le se lup­tă 126 de can­di­da­ţi. Majo­ri­ta­tea din­tre ei, 95 la număr, can­di­dea­ză ca inde­pen­denţi, în timp ce doar 31 şi-au decla­rat afi­li­e­rea poli­ti­că. Cei mai mulţi can­di­da­ţi vin din par­tea Par­ti­du­lui Soci­a­li­ş­ti­lor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Jenica din Țara Lăpușnei

  ***Ultima oră-
  —————————————
  Maia Sandu și alți lideri opozanți, cu documentele în mână
  și cu ajutorul avocaților independenți voluntari de peste hotare /din Estonia, Polonia, România, etc./
  TREBUIE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL MAFIOT ANTI-POPOR DE LA CHIȘINĂU
  pt. NEPERMITEREA MIILOR DE EST-MOLDOVENI ROMÂNI DE A VOTA la 13 Nov.2016
  ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA-
  – LA CURTEA DREPTURILOR OMULUI DE LA CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG
  -și LA CURTEA INTERNAȚIONALĂ DE LA HAGA /OLANDA
  ——————————————————————————
  ALEGERI PREZIDENȚIALE FURATE ȘI FRAUDATE !
  JOS HUNTA ROȘIE MAFIOTĂ TERORISTĂ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *