Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ O nouă ședință în…

VIDEO O nouă ședință în dosarul Tranga. Avocații contestă prelungirea mandatului de arest

Andrei Tranga a lansat afacerea Andy’s Pizza la sfârșitul anilor ‘90

Astăzi, 29 mai, are loc o nouă o nouă ședință de judecată în dosarul Tranga. De această dată ședința are loc la Curtea de Apel Chișinău, iar apărarea omului de afaceri contestă prelungirea mandatului de arest.

Avocatul lui Andrei Tranga declara anterior că împotriva clientului său nu există nicio probă, iar procurorii au solicitat prelungirea mandatului de arest preventiv fără temei.

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”. Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

ZdG a consultat documente din dosar și a discutat cu mai multe persoane implicate pentru a stabili cronologia evenimentelor care au dus la reținerea omului de afaceri Andrei Tranga și a altor patru persoane, dar și la demisia șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari: