Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Detalii despre reținerea celor…

VIDEO Detalii despre reținerea celor cinci judecători și a unui procuror într-un dosar de corupție

Cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și un inculpat pe un dosar au fost reținuți într-un caz de corupție investigat de procurori din luna august curent. Procurorii și ofițerii anticorupție au descins, astăzi, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, judecătoria Chișinău sediul Centru, Procuratura municipală, precum și la domiciliile suspecților.

Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați.

Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau „clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile .

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate astăzi, de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA la birourile și domiciliile celor implicați pe dosar, au fost reținute 10 persoane, și anume : 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

În imaginile de mai jos, un magistrat numară mai mulți bani și îi împarte în plicuri pentru alți destinatari: