VIDEO/ 13 subiecte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) figurează 13 subiecte.

10.30. CSM a respins cererile depuse de Ludmila Cenușă, Andrei Blinov, Igor Breazu, Silvia Guzun,  Dmitrii Gubceac, Mircea Rotari și Irina Mămăligă, pe motiv că nu întrunesc condițiile pentru ca dosarele lor să fie transmise Comisiei unice a INJ pentru accederea ulterioară în profesie.

9.30. CSM a decis atribuirea gradului de II de calificare judecătorului Ștefan Starciuc de la Curtea de Apel Comrat.

9.20. Membrii CSM urmau să examineze astăzi, 31 iulie, contestația depusă de judecătorul Gheorghe Balan împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 20 aprilie curent, prin care a fost demis din sistem. Subiectul a fost amânat la solicitarea soției magistratului Balan, care a anunțat membrii CSM că acesta nu se poate prezenta în ședință pe motive de sănătate. Examinarea subiectului a fost amânată și în ședința din 3 iulie, de asemenea la cererea magistratului.

La 20 aprilie curent, membrii Colegiului Disciplinar au motivat demiterea din funcție a judecătorului Gheorghe Balan, cunoscut pentru discursurile sale anti-sistem, prin faptul că magistratul ar fi oferit consultații juridice „în public”, ar fi vorbit, tot în public, despre procesele de judecată pe care le-a intentat, dar și pentru că ar fi fost implicat în activități politice, după ce a asistat, de pe scenă, la un discurs al politicianului Andrei Năstase, pe care l-a și aplaudat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *