Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (video/doc) Victoria dreptății! Tânăra încătușată…

(video/doc) Victoria dreptății! Tânăra încătușată din Strășeni merge acasă

Victoria Pruteanu, tânăra din Strășeni, condamnată joi, 21 ianuarie 2016 la 3 ani și opt luni de închisoare cu executare de către Mihaela Grosu-Gavriliță, judecătoare la Judecătoria Strășeni a fost eliberată din arest și trimisă în arest la domiciliu. Magistrata care ieri a condamnat-o a decis azi schimbarea măsurii preventive în privința tinerei care crește cinci copii, la solicitarea avocaților ei.

Cazul Victoriei Pruteanu, promovat de ZdG, a creat un val de reacții în societate. Mii de persoane au semnat o petiție prin care cereau eliberarea ei. ZdG a scris despre acest caz, dar și despre judecătoarea și procurorul care au contribuit la luarea acestei decizii.

Judecătoarea Mihaela Grosu-Gavriliță a dispus trimiterea tinerei în arest la domiciliu.

Vedeți aici decizia instanțeidoc 1

cebotari, facebookPrecizăm că, în acest caz, Victoria a fost asistată de avocați de la Promo-Lex, dar și de către Ion Gumeniuc, avocat din oficiu. Tot în acest caz s-a implicat și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari. După ce a fost eliberată Victoria însă, ministru nu a ezitat să facă publicitate partidului pe care-l reprezintă, scriind pe o rețea de socializare că „JUSTIȚIA ÎN REPUBLICA MOLDOVA RENAȘTE!”, cel mai probabil, cu referire la sloganul unei campanii inițiate de Vlad Plahotniuc, Renaștem Moldova.