Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat a fost reținut…

Un avocat a fost reținut de oamenii legii într-un dosar de trafic de influență. Ar fi pretins 9 200 de euro pentru a influența decizia pe un dosar penal

Un avocat a fost reținut, joi, 9 martie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii Procuraturii Anticorupție (PA) într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Potrivit CNA, avocatul ar fi pretins și primit 9 200 de euro de la un cetățean în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de fals în acte publice și escrocherie.

„Potrivit denunțătorului, avocatul i-a comunicat că ar avea influență asupra ofițerilor de poliție și procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Râșcani și că ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind falsificarea unor înscrisuri oficiale și dobândirea ilicită a unui mijloc de transport.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a primit, sub controlul ofițerilor CNA și al procurorilor, ultima tranșă în mărime de 1 200 de euro”, anunță CNA.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore.

CNA menționează că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.