Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Tergiversarea dosarului Butmalai are legătură…

„Tergiversarea dosarului Butmalai are legătură directă cu situația politică din țară”

După trei luni de la moartea deputatului Ion Butmalai, dosarul acestuia nu a avansat. Astfel, la moment, a fost făcută doar expertiza medico-legală, după care „urmează să treacă la treabă experții”.

Ana Ursachi, avocata familiei Butmalai, susține că expertizele nu au fost făcute „nici pe jumătate”.

„Această tergiversare începe să ne îngrijoreze”, susține avocata. „La început dosarul era tăgănat , pentru că începuseră sărbătorile de iarnă, iar acum e luna februarie și lucrurile nu se mișcă atât de repede cum ne dorim”, explică Ana Ursachi.

„Consider că tergiversarea dosarului are legătură directă cu situația politică din țară. Probabil, nu se dorește ca dosarul Butmalai să bulverseze din nou opinia publică și să deranjeze politicienii”, opinează avocata.

Amintim că familia Butmalai și avocatul Ana Ursachi neagă faptul că Ion Butmalai s-ar fi sinucis din cauza depresiei. Ei susțin că deputatul putea fi ucis din cauza unei informații secrete pe care plănuia să o facă publică. Menționăm că fostul deputat a fost găsit mort pe 9 decembrie curent. Corpului neînsufleţit al acestuia a fost descoperit de către soția sa în garajul de lângă locuința din Cahul.