Președintele interimar al CSM, despre lipsa de cvorum la ședințe: „Se creează impresia că sunt intenționat boicotate”

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), convocată astăzi, 22 octombrie, de către membrii care au fost revocați din funcție în cadrul Adunării generale a judecătorilor din 27 septembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum. Situația de astăzi se repetă, după ce la 17 octombrie ședința a fost amânată din același motiv.

Potrivit președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, convocarea celor două ședințe a eșuat pentru că s-ar încerca intenționat boicotarea acestora.

„Pentru ședința de astăzi, opt membri ai CSM au confirmat prezența, însă un membru, care a confirmat prezența, și anume membrul desemnat de Parlament, domnul Ion Postu, atât ședința trecută nu a avut loc din cauza neprezenței acestuia, cât și ședința de astăzi. Fiind telefonat, dumnealui a spus că nu poate să se prezinte. Am telefonat să convenim să amânăm pentru o altă oră, însă nu a mai răspuns la telefon. Se creează impresia că ședințele CSM sunt intenționat boicotate și se încearcă de a face ca CSM să nu fie lucrativ”, a declarat Musteață în debutul ședinței CSM.

Ziarul de Gardă a încercat să ia legătură cu Ion Postu pentru o reacție, însă membrul CSM are telefonul deconectat.

Membrii CSM au fost revocați din funcție la 27 septembrie de către Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, organizată la inițiativa a 87 de magistrați, în urma unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău. Membrii CSM nu au recunoscut însă deciziile luate la Adunarea generală a judecătorilor, solicitând în instanță anularea hotărârilor prin care le-au fost ridicate mandatele.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *