Plecări masive din sistemul judecătoresc: 13 magistrați și-au dat demisia

13 jude­că­to­ri și-au dat demisia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat astăzi, 6 decembrie, cererile de demisie ale 16 judecători. Astfel, cererile a 13 magistrați au fost acceptate, două cereri au fost amânate, iar una retrasă. Amintim că, inițial, pentru ședința de astăzi, în ordinea de zi erau incluse nouă cereri de demisie. Însă, ulterior, agenda CSM a mai fost completată cu alte opt cereri.

În urma examinării, membrii CSM au aprobat demisia judecătorilor: Borislav Babenco, Victor Pruteanu, Evghenii Sanduța și Nichifor Corochii, toți judecători la Curtea de Apel Chișinău. De asemenea, au fost acceptate și cererile de demisie a magistraților Vera Toma și Ana Albu, de la Curtea de Apel Bălți; a Ludmilei Cernei, de la Judecătoria Ciocana, mun. Chișinău; și Serghei Procopciuc, de la Judecătoria Orhei, scrie bizlaw.md.

Tot din sistemul judecătoresc pleacă și magistratele Iuliana Oprea și Valentina Clevadî, de la Curtea Supremă de Justiție; Vladimir Brașoveanu, de la Curtea de Apel Chișinău; Dumitru Mârzenco, de la Judecătoria Strășeni; Grigore Șișcanu, de la Judecătoria Nisporeni.

În același timp, CSM a amânat examinarea cererilor de demisie ale judecătorului Alexandru Gheorghieș, de la Curtea de Apel Bălți; Grigore Șișcanu, de la Judecătoria Nisporeni; Vasile Șchiopu, de la Judecătoria Ungheni. Magistrata Elena Tverdohleb, de la Judecătoria Briceni, și-a retras cererea de demisie.

ZdG va reve­ni la subiect în edi­ția tipă­ri­tă de joi, 8 decem­brie 2016, atun­ci când vom scrie des­pre moti­ve­le pen­tru care jude­că­to­rii plea­că, în masă, din sis­tem,

.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. alex kooper

    Deci in urma curateniei in justitie multi au decis sa demisioneze, deoarece numai lukreaza cumatri intre ei deja da?
    Reformele le au deschis ochii celor care nu au ce face in justitie…

  2. Grișa Papuc

    Pleacă clientanii care nu sustin reformele si eliminarea coruptiei din sistemul juridic din Moldova?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *