Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O nouă victorie a avocaților…

O nouă victorie a avocaților în lupta cu CNA

Astăzi, luni, 15 iunie 2015, un complet de judecători ai Curții de Apel Chișinău au casat încheierea Judecătoriei Buiucani (judecător Ghenadie Pavliuc) din 28 aprilie 2015 prin care se admiteau percheziții în birourile unor avocați care nu figurau în vreun dosar penal.

Despre un caz similar, ZdG a relatat acum două săptămâni, când un complet de judecători de la Curtea de Apel Chișinău, format din judecătorii Borislav Babenco, Gheorghe Iovu și Elena Cobzac au admis recursul depus de avocații Liubov Daguța, Angela Popil, Constantin Bria, Svetlana Prodan și Nina Lozan, tot ea președinta Uniunii Avocaților și au casat decizia primei instanțe, prin care se permitea practic efectuarea unor percheziții în birourile avocaților Dinu și Anatol Șișianu și Mihai Balaban, asta deși, aceștia nu erau vizați în vreun dosar penal.

„Noi am depus recurs împotriva încheierii judecătorului Pavliuc, prin care a fost autorizată efectuarea percheziției într-un imobil din str. Miron Costin 25, Chișinău. Subsemnații, Pavel Ailoi și Vitalie Pâslaru am atacat cu recurs încheierea judecătorului de instrucție. Instanța a admis recursul nostru. Pe Miron Costin este un centrul de oficiu. E o suprafață de peste o mie de metri patrați. E foarte complicat ce au urmărit. Scopul poate fi ingerința în activitatea avocaților, or încheierea primei instanțe nu a fost deloc motivată. E haos”, a menționat avocatul Pavel Ailoi. Precizăm că legea prevede că avocații pot fi percheziționați doar dacă sunt parte a unui dosar penal.