Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Marina Tauber, reținută pentru 72…

Marina Tauber, reținută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Autoritațile au făcut percheziții la domiciliul deputatei

Deputata Partidului Politic Șor Marina Tauber, care a rămas ieri, 16 septembrie, fără imunitate parlamentară, iar ulterior a fost reținută la Orhei, își va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Solicitat de către Ziarul de Gardă, avocatul deputatei ne-a comunicat că autoritațile au făcut percheziții la domiciliul Marinei Tauber.

Între timp, reprezentanții Procuraturii Anticorupție, ne-au spus că deputata Reghina Apostolova se află la spital, după ce, aseară, la câteva ore după reținere, i s-ar fi făcut rău și a fost solicitată o ambulanță.

Cele două deputate au rămas fără imunitate parlamentară, după ce ieri, 16 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu două demersuri în acest sens, iar 56 de deputați le-au susținut în plen. După ce au fost lipsite de imunitate parlamentară, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost escortate și reținute de ofițerii CNA. Cele două sunt vizate în dosarul privind frauda bancară din Republica Moldova.

Marina Tauber a fost acuzată anterior că ar fi acţionat concertat în beneficiul lui Şor alături de alţi acţionari ai Unibank. Aceasta a confirmat că a luat credite de la banca ABLV din Letonia, considerată una dintre cele trei instituţii bancare care au servit drept „porţi europene” pentru preluarea controlului asupra celor trei instituţii bancare din R. Moldova care au ajuns să fie lichidate din cauza fraudei bancare de aproximativ un miliard de euro.

Reghina Apostolova, la rândul său, se numără printre persoanele private care, în 2013, au cumpărat acţiuni de  la Banca Socială şi Unibank, pe bani împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Într-o dezbatere de la PRO TV Chişinău, Apostolova a declarat că a rambursat toate creditele şi că nu are probleme cu legea.