Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSP. Doi procurori,…

LIVE Ședința CSP. Doi procurori, de la Călărași și Orhei, suspendați din funcție

Captură de ecran/Privesc.eu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) s-a întrunit în ședință miercuri, 15 noiembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse 15 subiecte, dar la începutul ședinței a fost exclusă chestiunea privind desemnarea interimarilor la funcțiile de adjunct al procurorului – șef al procuraturii municipiului Chișinău (adjunct interimar al Oficiului Principal și șef interimar al Oficiului Rîșcani). Sunt prezenți 9 membri ai CSP, din cei 10.

Cea mai mare parte dintre subiecte sunt aceleași din agenda pentru data de 9 noiembrie, inclusiv suspendarea din funcție a patru procurori: procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi, și procurorii Mirandolina Sușițcaia, Vladimir Martea, Vadim Machidon.

UPDATE 14:33 Demersul de suspendare din funcție a procuroarei Mirandolina Sușițcaia a fost amânat pentru examinarea în altă ședință, după ce membrul Eduard Varzar s-a abținut de la examinarea subiectului, rămânând doar 8 membri.

UPDATE 14:30 Membrii CSP au admis și demersul privind suspendarea din funcția de procuror în Procuratura raionului Orhei a lui Vadim Machidon.

UPDATE 14:15 CSP a admis demersul procurorului general interimar și a eliberat acordul în vederea suspendării din funcția de procuror în Procuratura raionului Călărași a lui Vladimir Martea.

Martea și-a mai dat demisia anterior, în 2015. Atunci, CSP a propus procurorului generale eliberarea sa din funcţia de procuror în Procuratura raionului Călăraşi, în temeiul art. 66 alin. (1) lit.b) din Legea cu privire la Procuratură, în legătură cu depunerea cererii de eliberare din proprie iniţiativă.

UPDATE 12:45 CSP a respins, cu paritate de voturi, demersul procurorului general interimar Ion Munteanu de suspendare din funcție a șefului Procuraturii Ungheni Dumitru Triboi.

UPDATE 12:15 Ședința a început cu subiectul nr. 9, care a fost examinat și data trecută – demersul de suspendare din funcție a procurorului Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, Călărași, în urma căruia au decedat patru persoane, iar alte două au fost spitalizate.