Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătorii reținuți cer amânarea examinării…

Judecătorii reținuți cer amânarea examinării proceselor

cna.md

Judecătorii reținuți de angajații CNA au cerut amânarea examinării proceselor. Până în acest moment Ghenadie Pavliuc a acceptat trei astfel de demersuri, iar Victor Ratoi unul. Mihai Diaconu refuză să comunice presei ce dosare examinează astăzi.

Judecăria Buiucani a decis, până la acest moment, să dea mandate de arest de 30 de zile pe numele lui: Ghenadie Bârnaz și Iurie Țurcanu.

Magistrații care examinează cauzele celor 15 judecători sunt: Mihai Diaconu, Ghenadie Pavliuc și Victor Ratoi. Niciunul dintre ei nu a afișat public lista și ordinea în care se examinează aceste cauze. La cancelarie ni s-a răspuns că judecătorii de instrucție nu afișează așa informație la avizier, pentru că ar fi una secretă. Anticamera Judecătoriei este încuiată, deci nu are cine comenta lipsa informațiilor la avizier.

Amintim că, la 20 septembrie, a pornit ope­ra­țiu­nea de reți­nere a celor 15 magis­trați și trei exe­c­u­tori jude­că­to­rești, după ce CSM a dat acor­dul de a începe urmă­ri­rea penală. În cadrul aces­tei acțiuni s-au efec­tuat peste 51 de per­che­zi­ții. Decla­ra­ția a fost făcută de către Vio­rel Morari, şef al Pro­cu­ra­tu­rii anti­co­ru­pţie și Bogdan Zum­breanu, şef al Dire­cţiei gene­rale urmă­rire penală din cadrul CNA, în cadrul unei con­fe­rințe de presă. „Toate per­soa­nele reți­nute au sta­tut de bănu­iți. Ele au fost reți­nute pen­tru 72 de ore. Dacă se va demon­stra vino­vă­ția lor, aces­tea riscă de la 5 la 10 ani de închi­soare” a men­țio­nat Zum­breanu.