Gheorghe Papuc condamnat cu EXECUTARE în dosarul 7 aprilie

Condamnare istorică în dosarul 7 aprilie. Gheorghe Papuc, fostul ministru de Interne în perioada 7 aprilie 2009 a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Hotărârea a fost luată acum câteva minute la Curtea de Apel Chișinău. A fost condamnat și Vladimir Botnari, fostul comisar, la doi ani de închisoare, doar că cu suspendare.Gheorghe Papuc urmează să ajungă după gratii după ce decizia va fi pronunțată integral și motivat. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Constantin Miron, procurorul care a participat în instanța de judecată pe acest dosar, la Curtea de Apel Chișinău.

În dimineaţa zilei de 29 decembrie 2011, în toiul Sărbătorilor de iarnă, judecătorii Ion Busuioc, Ştefan Niţă şi Vladimir Braşoveanu, de la Judecătoria sect. Centru, pronunţau sentinţa de achitare pe numele lui Gheorghe Papuc, ministru de Interne în timpul evenimentelor din aprilie 2009, şi pe numele lui Vladimir Botnari, care în acea perioadă deţinea funcţia de comisar general al Comisariatului General de Poliţie (CGP), pe motiv că „faptele inculpaţilor nu întrunesc elementele infracţiunii incriminate”. Imediat, Procuratura Generală (PG) preciza că sentinţa este ilegală, atacând-o la Curtea de Apel (CA) Chişinău.

Mihail Murzac, avocatul lui Gheorghe Papuc, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, consideră decizia luată de Curtea de Apel Chișinău una “absolut ilegală”. “Pentru aceleași circumstanțe sunt trași la răspundere mai multe persoane: Ion Perju, Eduard Baghirov… Nu e posibil să fie așa ceva”, spune Murzac.

Decizia în baza căruia fostul ministru de Interne a fost condamnat la închisoare cu executare reală va fi pronunțată integral pe 19 februarie 2015. Până atunci, Papuc va rămâne în libertate.

“Dl Papuc a reacționat așa cum ar fi reacționat orice om normal la o decizie ilegală”, ne-a spus Murzac.

Avocații lui Vladimir Botnari nu au dorit să discute cu ZdG despre condamnarea cu suspendare a clientului lor.

Papuc și Botnari au fost judecaţi de un complet de judecători din care au făcut parte preşedintele CA Chişinău, Ion Pleşca și judecătorii Iurie Melinteanu și Iurie Iordan. 

Ce se va întâmpla cu ex-ministrul Gheorghe Papuc, după pronunțarea deciziei de condamnare?

Afişează rezultatele


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *